Vize pe 10 ani pentru personal cu înaltă calificare

Hong Kong
Hong Kong

China emite vize pe termen lung pentru a atrage persoane cu înaltă calificare din străinătate pentru a lucra în țară.

Vizele cu intrări multiple în China vor fi valabile timp de cinci până la zece ani, potrivit presei de stat. Liderii tehnologici, antreprenorii și oamenii de știință din sectoarele la mare căutare sunt printre cei care pot candida.

China și-a stabilit obiectivele pentru dezvoltarea economică și socială și consideră că recrutarea experților din străinătate este esențială pentru realizarea acestui obiectiv. Atunci când planurile pentru acest program au fost luate în considerare pentru prima dată, China a declarat că vor beneficia cel puțin 50.000 de străini, relatează BBC.

Premiul Nobel este binevenit

Cererile de viză se pot face online, sunt gratuite și vor fi procesate rapid, a declarat guvernul chinez. Deținătorii de viză vor putea să rămână în țară timp de până la 180 de zile și vor fi eligibili să-şi aducă parteneri și copii.

În 2016, China a introdus un sistem de clasificare pentru expatriați, care vizează identificarea abilităților celor pe care dorește să îi atragă, reducând în același timp numărul străinilor cu calificare scăzută care vin în țară.

Potrivit unui document al guvernului chinez, cei clasificați drept "talente străine de vârf" au inclus câștigători ai Premiului Nobel, sportivi de succes și directori ai "colegiilor de artă de renume mondial".

Oamenii de știință de vârf, șefii instituțiilor financiare majore și profesorii de "universități de nivel superior de peste mări" se încadrează de asemenea în proiectul de lege.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel