Vize Japonia. Gafă în presa din România după vizita premierului Abe

Gafă în presa românească după vizita istorică a premierului Japoniei la București.

Mai exact, este vorba despre ridicarea vizelor pentru românii care vor să călătorească în Japonia. Știrea a fost preluată atât de televiziuni, cât și de site-urile de știri, inclusiv DC News.

”Pentru a încuraja şi consolida schimburile şi cooperarea la nivel de resursă umană, recent am decis ridicarea obligativităţii vizelor de intrare în Japonia pentru cetăţenii români şi sper că din ce în ce mai mulţi români vor veni să viziteze Japonia”, a declarat premierul Shinzo Abe la Cotroceni. Iar informația a fost preluată precum un breaking news.

Însă vizele sunt ridicate de aproape doi ani.

Potrivit unui anunț MAE, din 5 februarie 2016, „cetăţenii români, posesori ai unui paşaport simplu/ simplu electronic, pot intra şi rămâne pe teritoriul Japoniei, fără viză, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile într-un interval de 6 luni de la data primei deplasări”.

Shinzo Abe s-a aflat într-o vizită istorică la București. Aflat într-un turneu în Europa de Est, premierul Japoniei a efectuat o vizită oficială în capitala României. Dată fiind situația politică din țară, unde premierul Tudose a demisionat tocmai înaintea vizitei istorice, premierul Abe s-a întâlnit numai cu președintele Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel