Virus telefon. Distruge bateria, pericol uriaș

Cercetătorii de la Kaspersky Lab au făcut un experiment și au infectat intenționat un smartphone cu un nou tip de virus troian.

După doar două zile de la virusare, telefonul suprasolicitat a crăpat pur și simplu, din cauza bateriei care s-a încins și s-a umflat.

Acest lucru le-a arătat experților cât de periculos este acest nou virus. El acționează în foarte multe moduri, astfel încât duce repede la suprasolicitatea telefonului.

Virusul trimite mesaje spam la contactele din adresă telefonului și deschide foarte multe reclame, singură acțiune pe care nu o poate realiză este spionarea utilizatorului, scrie Mashable, potrivit Yoda.

Acest virus troian a fost descoperit ascuns în peste 20 de reclame care se promovau drept aplicații pornografice sau antiviruși.

Din păcate însă, un asemenea tip de virus se poate ascunde oriunde, inclusiv în magazinele digitale Apple și Google, după cum au descoperit specialiștii în securitate informatică.

Variantă testată de experți este însă o premieră chiar și pentru ei. Din păcate, dacă acest virus ajunge să infecteze un telefon, aparatul nu mai poate fi folosit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel