Virus gripal. Primul deces, înregistrat în prima săptămână a acestui an

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat miercuri, că, în prima săptămână a acestui an, a fost înregistrat primul deces confirmat cu virus gripal, tip B, în sezonul 2017 - 2018. 

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie în vârstă de 69 de ani din Bucureşti, având condiţii medicale pre-existente cunoscute. Ea nu era vaccinată antigripal. 

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI şi până la data de 7 ianuarie au fost confirmate cu laboratorul 35 de cazuri de gripă: opt cazuri tip A, subtip H1 (1 – Bihor, 7 – Bucureşti), patru cazuri tip A, subtip H3 (Constanţa), 13 cazuri tip A (9 – Constanţa, 4 – Bucureşti) şi 10 cazuri tip B (2 – Constanţa, 1 – Iaşi, 7 – Bucureşti). 

În sezonul precedent, până la aceeaşi dată, fuseseră înregistrate cinci decese, toate confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3, informează sursa citată. 

Până la data de 7 ianuarie au fost vaccinate antigripal 625.946 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel