Viorica Dăncilă: Vreau să creștem competivitatea în sectorul petrolier

Viorica Dăncilă FOTO: Agerpres
Viorica Dăncilă FOTO: Agerpres

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Petrolistului, menţionând că atât ea cât şi Guvernul sunt alături de cei care lucrează în acest domeniu, punctând că vrea creşterea competitivităţii în acest sector.

"Încep prin a vă felicita pe fiecare dintre dumneavoastră, cei care lucraţi în industria petrolieră şi care, zi de zi, vă urmaţi profesia cu responsabilitate şi dăruire. Domeniul în care activaţi este şi domeniul în care m-am format profesional, de care mă simt în continuare apropiată. Ştiu cât de multă energie dedică breasla noastră pentru profesie, pentru rezultatul final. Ştiu, din proprie experienţă, că munca pe care o faceţi nu este una uşoară, dar este frumoasă, este o meserie în care exploraţi în permanenţă", a precizat Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, în cei 12 ani în care a activat ca inginer petrolist, Viorica Dăncilă a simţit "că învaţă ceva nou în fiecare zi".

"Noi, românii, avem un motiv de mândrie şi în acest domeniu: prima rafinărie de petrol de tip industrial din lume a apărut chiar lângă Ploieşti. De acest oraş mă vor lega mereu amintiri frumoase: este oraşul în care am urmat liceul, în care am descoperit în jurul meu oameni dedicaţi profesiei, pe care o consideram pe cât de dificilă, pe atât de interesantă. De aceea, am şi decis să mă orientez spre o facultate de profil. Ulterior, în cei 12 ani în care am activat ca inginer petrolist, am simţit că învăţ ceva nou în fiecare zi", a mai menţionat premierul.

 

Dăncilă vrea competivitate mai mare în sectorul petrolier



Totodată, prim-ministrul a punctat că industria petrolieră are un viitor important în regiune.

"Astăzi, vă spun cu toată credinţa că această industrie are un viitor important în regiune şi are o însemnătate deosebită, atât pentru ţară, cât şi pentru români şi familiile lor. Vă îndemn să rămâneţi uniţi şi activi. Eu şi Guvernul României vă suntem parteneri. Vreau să creştem competitivitatea sectorului şi lupt pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să aibă parte de condiţii mai bune de muncă. Pe această cale, vă asigur că toate eforturile vă sunt apreciate, aşa cum se cuvine. Cu oameni ca dumneavoastră, sunt convinsă că vom reuşi să dezvoltăm şi să valorificăm resursele ţării noastre", a mai spus Viorica Dăncilă, potrivit comunicatului de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel