Viorica Dăncilă - Tzipi Hotovely, discuții. Atenție particulară unor domenii

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o, miercuri, pe Tzipi Hotovely, ministrul adjunct al afacerilor externe al Statului Israel, aflată într-o vizită oficială în România.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întâlnirii a fost evidenţiată dorinţa comună de consolidare a raporturilor bilaterale. 'Cei doi oficiali au reliefat simbolistica aparte a anului 2018, în condiţiile în care, în acest an, Statul Israel aniversează 70 de ani de la crearea sa, se împlinesc 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte româno-israeliene, iar România sărbătoreşte centenarul Marii Uniri.

În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a accentuat că aprofundarea relaţiilor cu Statul Israel reprezintă o prioritate pentru Guvernul României', se spune în comunicat.

Atenție particulară

În cadrul convorbirilor s-a degajat acordul ambelor părţi pentru valorificarea suplimentară a cooperării în domeniul economic, context în care a fost subliniată necesitatea sporirii numărului proiectelor concrete şi stimularea interesului reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări. 'O atenţie particulară a fost acordată şi oportunităţilor de colaborare pe palier sectorial, în domenii precum apărare, sănătate, turism şi educaţie. În acest context, cei doi oficiali au explorat posibilitatea încheierii unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, cu accent pe sectoarele energie, agricultură sustenabilă, securitate cibernetică şi inovaţii antreprenoriale, pentru domenii high-tech', se precizează în comunicat. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a evidenţiat angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului, context în care a exprimat interesul părţii române pentru continuarea cooperării în domeniul educaţiei pentru Holocaust.

[citeste si]

Şefa Executivului a subliniat şi interesul ţării noastre pentru finalizarea proiectului Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului din România, se mai arată în comunicat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel