Viorica Dăncilă, propunere premier. ALDE, REACȚIE după negocierile cu Liviu Dragnea

ALDE este de acord cu propunerea PSD ca Viorica Dăncilă să preia funcţia de premier, a declarat, marţi, la Parlament, vicepreşedintele ALDE Teodor Meleşcanu.

Meleşcanu a spus despre Dăncilă că deţine experienţă în ceea ce priveşte relaţia cu Uniunea Europeană, este o persoană non-conflictuală şi şi-a însuşit programul de guvernare. 

"A fost o şedinţă de coaliţie în care colegii de la PSD ne-au informat despre decizia care a fost adoptată în cadrul PSD şi ne-au propus candidatura doamnei Dăncilă. Principala noastră preocupare a fost de a efectua împreună o evaluare în legătură cu această candidatură, pe care ne-am însuşit-o şi noi, ALDE. Argumentele pe care le-am avut au fost legate de faptul că este în primul rând o doamnă, ceea ce ar reprezenta o deschidere interesantă în viaţa politică românească. În al doilea rând, are o foarte bună experienţă în activitatea cu Uniunea Europeană în calitate de europarlamentar. Este o persoană non-conflictuală şi care a înţeles foarte bine şi şi-a asumat programul de guvernare, continuarea programului de guvernare şi realizarea cât mai rapidă a măsurilor pe care acesta le conţine şi şi-a exprimat foarte clar dorinţa de a avea o colaborare foarte bună cu membrii coaliţiei, astfel încât deciziile Guvernului să se bucure şi de sprijinul coaliţiei formate din PSD şi ALDE. Toată lumea care o cunoaşteţi, ştiţi că este o doamnă extrem de deschisă dialogului şi discuţiilor pe orice temă", a susţinut Meleşcanu. 

Referindu-se la premierul demisionar Mihai Tudose, Teodor Meleşcanu a spus că din punctul de vedere al ALDE problema a fost legată "strict de PSD" întrucât acesta este partenerul cel mai important al coaliţiei de guvernare şi era nevoie "să tranşeze această chestiune pentru a nu mai împiedica în niciun fel" evoluţiile legate de punerea în practică a programului de guvernare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel