Viorica Dăncilă, premier PSD. Gușă: Situație periculoasă pentru România

Analistul politic Cozmin Guşă consideră că PSD s-a făcut de rușine cu propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de premier. Gușă spune că propunerea este una periculoasă pentru România iar Iohannis are toate motivele să o refuze.

"Preşedintele Klaus Iohannis, dându-şi seaman de degrindogala din PSD, preferă să joace responsabil, din punct de vedere al Constituţiei, adică preferă să finalizeze criza printr-o nominalizare rapidă a unui nou prim-ministru. Pe de altă parte, preşedintele joacă la aşteptare cu aceste bombe interne, neavând posibilitatea unei opozitii politice care să macine PSD-ul pe baza greşelilor pe care le face. Viorica Dăncilă e o propunere slabă, este o propunere periculoasă pentru România şi ar avea toate argumentele să o refuze", a declarat Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

Analistul politic a decriptat şi o altă componentă a discursului şefului statului "Preşedintele Klaus Iohannis, într-un fel, în declaraţia pe care a făcut-o, le-a întins o nadă: opţiunea Fifor, ca interimat, era o opoţiune normală, era cam singurul care putea să capete acest rol de premier interimar. Pe de altă parte preşedintele şi-a dat seama şi de criza internă majoră prin care trece PSD acum, unde nu mai există unanimităţi, iar numirea doamnei Dăncilă ca propunere de premier va bulversa mai tare jocurile interne în PSD şi, într-un fel, îi va face de râs. Doamna Dăncilă n-a oferit niciodată imaginea unui potenţial om politic care să ştie despre ce vorbeşte, care să poată, într-un fel sau altul, să administreze nişte treburi. Nu vreau să fiu chiar neelegant, dar mai rar vezi un om politic sau chiar un partid care să-şi bată asemenea cuie în talpă."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel