Viorica Dăncilă, premier. Codrin Ştefănescu: Pentru prima oară în istorie când s-a întâmplat la PSD

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

 Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat marţi seara că este prima oară în istoria PSD când un candidat pentru funcţia de premier, Viorica Dăncilă, ia toate voturile în Comitetul Executiv Naţional al partidului, iar desemnarea unei femei în funcţia de prim-ministru va schimba imaginea României ca ţară. 

"Ştirea în sine, că vom avea un prim-ministru femeie, va schimba puţin imaginea României ca ţară. Şi atunci Cati (n.red. Ecaterina Andronescu) s-a retras din competiţie, pentru ca în momentul în care se votează o femeie să fie o majoritate zdrobitoare, Şi a fost. Nu am mai văzut aşa ceva, în condiţiile în care cu o zi înainte a fost ce a fost la CEx, sau cu o săptămână înainte. Şi noi chiar nu avem acolo şedinţe liniştite", a afirmat Ştefănescu, într-o emisiune la România TV. 

El a precizat că mai întâi în CEx au fost propuşi Paul Stănescu şi Mihai Fifor, care au spus că doresc să îşi menţină portofoliile deţinute în Guvernul Tudose şi apoi au fost propuse Ecaterina Andronescu şi Viorica Dăncilă. 

"Mihai Fifor, ministrul Apărării, şi Paul Stănescu, vicepremier - ministrul Dezvoltării, amândoi, după CEx-ul de ieri, au fost întrebaţi şi au spus că dacă îi votăm mai departe să facă parte din Guvern, ei trebuie să îşi ducă mai departe mandatele. Propunerea Viorica Dăncilă a făcut-o Niculae Bădălău, preşedintele executiv. Eu am propus-o pe Ecaterina Andronescu şi au început dezbaterile pe aceste două nominalizări. Cati Andronescu a zis aşa: noi ne bucurăm că suntem două femei pe care voi, colegii noştri, le vreţi să ajungă prim-ministru. În acest moment avem nevoie şi de cineva care are nişte conexiuni şi în Europa, iar Viorica Dăncilă are conexiuni extraordinar de mari în PE şi a condus foarte bine şi grupul nostru de europarlamentari", a spus secretarul general adjunct al PSD. 

Acesta a mai afirmat că Viorica Dăncilă a avut foarte multe luări de poziţie în Parlamentul European vizavi de cei care atacau România. 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel