Viorica Dăncilă premier. Bogdan Chirieac: S-a ținut cont de necesitatea STABILITĂȚII țării

Bogdan Bolojan / 17 ian 2018 / 17:54

Bogdan Chirieac consideră că prin decizia de astăzi a lui Klaus Iohannis, de a o numi în funcția de premier pe Viorica Dăncilă, s-a ținut cont înainte de toate de stabilitatea țării. Asta în ciuda riscului asumat de președinte de a-și nemulțumi propriul electorat. 

"Domnul președinte Klaus Iohannis a fost de acord cu numirea doamnei Viorica Dăncilă, în ciuda faptului că ar putea să își nemulțumească propriul electorat, dar s-a pus pe primul plan necesitatea stabilității țării. Deși ieri președintele a ezitat mult la propunerea făcută de PSD, astăzi a luat decizia să pună pună capăt crizei politice numind-o pe doamna Dăncilă," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Cu toate acestea, analistul nu consideră că președintele Iohannis va deveni un prieten al social-democraților. În ciuda tuturor tensiunilor, românii așteaptă reforme importante în domenii-cheie. 

"Cu toate criticile, nu înseamnă că președintele va deveni un prieten al Partidului Social Democrat și până la urmă este președintele țării, nu trebuie să fie nici dușmanul PSD. Acum așteptăm performanță. Printre altele, niște kilometri de autostradă, poate îmbunătățirea sistemului de Sănătate, de  Educație, dar tot așteptăm de 28 de ani," a mai spus Chirieac.

[citeste si]