Viorica Dăncilă, mesaj pentru profesori: "Vă mulţumesc pentru munca, profesionalismul şi dăruirea de care daţi dovadă"

Giorgiana Croitoru / 05 oct 2019 / 14:17
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul României, Viorica Dăncilă, a adresat un mesaj de Ziua Internaţională a Profesorului.

Dezvoltarea unei ţări se raportează şi la nivelul de educaţie al populaţiei, unde rolul profesorilor este esenţial, afirmă premierul Viorica Dăncilă, sâmbătă, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Internaţionale a Profesorului.

Ea afirmă că "Guvernul este pregătit să găsească soluţiile necesare pentru ca învăţământul românesc să rămână la standardele înalte care i-au adus recunoaştere şi pe plan mondial".

"Cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorului, îi sărbătorim pe cei care şi-au asumat nobila misiune de a modela destine şi de a fi promotori ai cunoaşterii. Dezvoltarea unei ţări se raportează şi la nivelul de educaţie al populaţiei, unde rolul profesorilor este esenţial. Vă mulţumesc, dragi profesori, pentru munca, profesionalismul şi dăruirea de care daţi dovadă formând generaţii după generaţii şi pentru că daţi valoare resursei umane a României!", spune premierul în mesaj, conform unui comunicat transmis Agerpres.

"Ne dorim pentru România un sistem de educaţie performant"

 

Prim-ministrul subliniază că "Guvernul şi-a respectat promisiunile făcute până acum profesorilor" şi dă asigurări că se va "continua pe acest drum".

"Ne dorim pentru România un sistem de educaţie performant, cu profesori motivaţi şi investiţiile necesare unei infrastructuri moderne în învăţământ. Vă asigur că munca profesorilor se bucură de toată aprecierea mea şi a Guvernului. Firesc ar fi ca domeniul educaţiei să se bucure de aceeaşi apreciere din partea tuturor. Este trist, însă, când vedem că interese politice sau electorale, culmea, ale unui om venit chiar din rândul profesorilor, pun între paranteze munca altor cadre didactice şi a unei generaţii de tineri gata să păşească în cariera frumoasă de medic. (...) La mulţi ani tuturor profesorilor, tuturor celor implicaţi în educarea generaţiilor tinere! Vă urez succes şi împliniri în plan profesional şi personal!", transmite premierul Viorica Dăncilă.