Viorica Dăncilă, mesaj la deschiderea anului universitar. Ce aşteptări are premierul

Dăncilă
Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat ce aşteptări are de la noul an universitar, dar şi de la studenţii români. 

"Revin cu bucurie şi emoţie în această unitate de învăţământ care şi-a pus puternic amprenta asupra formării mele (...) Aşteptările mele pentru anul universitar 2019-2020 sunt legate de o confirmare prin rezultate a măsurilor pe care le-am luat până acum pentru integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii. Experienţa pe care tinerii o pot acumula, inclusiv în perioada studiilor, prin programe de internship, îi va face pe angajatori să aibă mai multă încredere în absolvenţi", a spus Dăncilă.

Angajatorii, stimulaţi să angajeze studenţi

Premierul a vorbit despre internship şi despre măsuri de stimulare a angajatorilor să angajeze absolvenţi.

"Pentru a-i sprijini şi pentru a-i motiva pe studenţi şi tinerii absolvenţi, am îmbunătăţit Legea internship, Guvernul a mărit la 2.080 de lei brut indemnizaţia lunară oferită fiecărui intern. În plus, de anul acesta, perioada de desfăşurare a programului de internship este considerată vechime în muncă. Am dezvoltat programe pentru a stimula antreprenorii să angajeze tineri absolvenţi. Sunt măsuri bune, care sunt convinsă că vor aduce beneficii şi internilor şi angajatorilor", a mai spus Viorica Dăncilă.

Primul ministru a subliniat că 2019 a adus creşteri de venit cadrelor didactice, afirmând că salariile trebuie să reflecte statutul profesorilor. 'Anul 2019 a adus creşteri substanţiale ale salariilor profesorilor, inclusiv pentru profesorii universitari. Dorim să continuăm aceste acţiuni astfel încât veniturile să reflecte statutul cadrelor didactice. În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura universitară din fondul de dezvoltare şi investiţii, care era deja operaţional, finanţăm proiecte ale universităţilor', a declarat Dăncilă. În încheierea discursului de la universitatea din Ploieşti, primul ministru le-a urat studenţilor succes în noul an universitar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel