Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Mondială a Vârstnicilor

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marţi un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, afirmând că acestea au avut o contribuţie esenţială la definirea României de astăzi şi au un cuvânt greu de spus pentru evoluţia României de mâine. 

"Mă adresez dumneavoastră cu tot respectul cuvenit generaţiei părinţilor şi bunicilor noştri, de a căror înţelepciune şi echilibru societatea românească are nevoie mai mult decât oricând. Aţi avut o contribuţie esenţială la definirea României de astăzi, aveţi un cuvânt greu de spus pentru evoluţia României de mâine. Dumneavoastră sunteţi cei mai în măsură să ne îndrumaţi pe drumul corect, al echilibrului, unităţii şi respectării valorilor morale. Vă datorăm recunoştinţă, dar şi o viaţă demnă, decentă, lipsită de griji", afirmă Viorica Dăncilă.

Guvernul, măsuri pentru pensionari

Premierul aminteşte că măsurile pe care Guvernul le-a luat 'produc deja efecte benefice, inclusiv pentru persoanele în vârstă'.

"Când am preluat guvernarea, ne-am angajat să îmbunătăţim viaţa românilor. Măsurile pe care le-am adoptat până acum produc deja efecte benefice, inclusiv pentru persoanele în vârstă. Prin creşterea în mai multe etape a punctului de pensie, seniorii României au în prezent pensii mai mari în medie cu 55% faţă de acum trei ani. Dacă la finalul anului 2016 pensia medie era de 885 de lei, în prezent a ajuns la 1.368 de lei. Am găsit resursele financiare necesare pentru a majora pensiile şi vă asigur că există fonduri pentru a continua aceste creşteri, aşa cum am promis", spune Dăncilă.

Ea face referire şi la măsurile luate de Executiv în domeniul Sănătăţii.

"Mai mult, ţinând cont de problemele specifice persoanelor vârstnice, am luat măsuri în plus pentru a le asigura accesul la serviciile de sănătate. De la 1 septembrie anul acesta, am modificat plafonul astfel încât mai mulţi pensionari să beneficieze de medicamente compensate în cuantum de 90%", arată prim-ministrul.

Opoziţia, criticată

Şefa Guvernului critică atitudinea partidelor de opoziţie, care au refuzat să semneze Pactul pentru bunăstarea românilor.

"Din respect faţă de români, am considerat necesar ca şi ceilalţi lideri politici să îşi ia angajamentul că nu vor tăia pensiile şi salariile dacă vor veni la guvernare. Este regretabilă atitudinea partidelor de opoziţie care au refuzat să semneze Pactul pentru bunăstarea românilor, dar mă bucură susţinerea şi sprijinul oamenilor, celor în a căror slujbă suntem. Mi-aş dori ca şi dumneavoastră, pensionarii, să îmi fiţi aproape, pentru că în Guvernul României aveţi întotdeauna un partener de dialog. Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, vă urez sănătate tuturor şi să ne binecuvântaţi cât mai mulţi ani cu experienţa şi înţelepciunea dumneavoastră!", este mesajul Vioricăi Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel