Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis, TELEFON. STENOGRAMA DISCUȚIEI. Bogdan Chirieac: E STUPEFIANT

Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă

Antena 3 a prezentat stenograma discuției dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis. 

Iată stenograma discuției, redată cu aproximație de Antena 3: 

Viorica Dăncilă: Plec în Israel. Oricum, joi vin doar eu la Palatul Cotroceni pentru că nu există niciun conflict cu BNR, nu accept altfel.  Nu e cazul să vină altcineva din cadrul Guvernului. Vin doar eu într-o zi și vorbim. 

Klaus Iohannis: Am anunțat deja această întâlnire. Lăsați-i să vină măcar pe Eugen Teodorovici sau pe vicepremierul Viorel Ștefan. 

Viorica Dăncilă: Nu, nu vine nimeni în afară de mine. 

Klaus Iohannis: Și eu ce fac acum? 

Viorica Dăncilă: Și eu ce să vă fac, dacă nu m-ați întrebat înainte? 

Președintele Klaus Iohannis i-ar fi telefonat a doua oară premierului Viorica Dăncilă, potrivit Antena 3: 

”Nu, dacă vreți, ne vedem doar noi doi”. potrivit surselor Antena 3. 

Ce spune Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la Antena 3: ”Dialogurile acestea sunt reale? E stupefiant în acest moment. Dacă dialogul este real, îmi este foarte clar că președintele este izolat. Nu mă așteptam. Președintele este izolat. Doamna Dăncilă îl refuză cu fermitate. Dl Iohannis face o manevră electorală cu invitarea lui Mugur Isărescu, după care încearcă să mai aducă oameni la întâlnire și nu reușește. Dacă dialogul este real, dovedește că președintele este total izolat. Acum înțeleg de ce au luat anumite decizii în ultima vreme. Guvernul nu colaborează în niciun fel cu președintele, urmare a faptului că nici președintele, urmând politica lui Traian Băsescu, nu a colaborat nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul”. Analistul politic a subliniat că este importantă ”și nuanța, tonalitatea”. 

Ce va urma

Despre întâlnirea care urmează între premierul Dăncilă și președintele Iohannis, Bogdan Chirieac anticipează: ”Fiecare va vorbi cu capul întors de la celălalt. În mod evident, nu există niciun dialog. Președintele Iohannis a mers pe politica dezastruoasă a președintelui Băsescu de după 2012. Dacă te războiești în permanență cu Guvernul și cu Parlamentul, așa arată lucrurile în România de astăzi și te bazezi numai pe instituțiile de forță. Președintele Iohannis avea un potențial enorm pentru a marca categoric dezvoltarea României, într-o manieră fără precedent în istorie. Când colo, este o replică tăcută a lui Traian Băsescu. Măcar Băsescu ne făcea să râdem amar. Dl Iohannis iese și ne ridică părul pe spate”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel