Viorica Dăncilă, întâlnire cu secretarul general adjunct al ONU în SUA

Florin Răvdan / 27 sep 2019 / 22:45

Premierul Viorica Dăncilă a continuat seria întâlnirilor din SUA şi astăzi, când a avut loc întrevederea cu secretarul general adjunct al ONU. 

"Am avut plăcerea de a o întâlni astăzi pe Amina J. Mohammed, Secretarul General adjunct al Organizaţiei Naţiunilor Unite, și a discuta importanţa şi rolul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, ca mijloc de realizare a unor progrese substanţiale în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) şi a ţintelor acestora de dezvoltare.

A fost un excelent prilej de a face mai vizibilă activitatea României în domeniu și de a consolida astfel poziția de centru regional pe care țara noastră o ocupă în interiorul Comisiei Economice ONU pentru Europa (UNECE).

Obiectivul Agendei 2030 de „a nu lăsa pe nimeni în urmă" presupune conservarea unei planete durabile pentru noi şi generaţiile viitoare. Am salutat accentul pus anul acesta pe subiectele referitoare la schimbări climatice şi dezvoltare durabilă și am subliniat importanța implicării tinerilor în implementarea ODD, temă susţinută de România în perioada exercitării Președinției Consiliului UE", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.