EXCLUSIV  Viorica Dăncilă despre relaţia cu SUA și Israel: Este foarte important

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, în studioul DC News, despre relaţia României cu SUA şi Israel, pe fondul scandalului provocat de o eventuală mutare a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. De altfel, premierul a şi menţionat cui aparţine această decizie. 

"Una dintre priorităţile preşedinţiei rotative a fost lupta împotriva antisemitismului, a discursului bazat pe ură. Ultimul eveniment al nostru a fost legat de această problemă. Am avut multe întâlniri, la Bruxelles şi în România, şi am discutat despre aceste lucruri. Cred că acest lucru a contribuit şi la o relaţie mai bună cu SUA. Cred că relaţia transatlantică este foarte importantă, pentru că SUA asigură securitatea României. La fel de important este şi parteneriatul strategic cu Israelul. Am vorbit despre investiţii, despre ceea ce face România în combaterea antisemitismului, au fost foarte multe discuţii, care efectiv au deschis anumite porţi, nu pentru Viorica Dăncilă, ci pentru România. Trebuie să avem o relaţie foarte bună cu ambele ţări şi cred că în discuţiile pe care le-am avut atât cu vicepreşedintele Mike Pence am reuşit să apropiem România atât de SUA, cât şi de Israel", a declarat Viorica Dăncilă.

Mutarea Ambasadei, subiect important 

"Am avut un memorandum în Guvern, să vedem care este opinia ministerelor. Am definitivat analiza, am trimis-o către celelalte instituţii, trimitem către preşedinte, dar părerea mea este că aici trebuie o decizie politică pe care să o ia preşedintele. Dânsul văd că nu spune nimic, totuşi. Mutarea ambasadei este atributul său, şi cred că dânsul trebuie să iasă public şi să îşi asume acest lucru, să spună dacă va muta sau nu ambasada", a mai spus premierul. 

Vezi mai multe în VIDEO.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel