Viorica Dăncilă, desemnată premier. USR, REACȚIE

Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România consideră că propunerea din partea coaliţiei PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru, Viorica Dăncilă, nu respectă criteriile de competenţă enunţate public de preşedintele Klaus Iohannis şi califică drept "regretabil" faptul că şeful statului "a ratat şansa de a limita dezastrul" produs de PSD. 

"România avea nevoie de un premier din afara coaliţiei toxice PSD-ALDE care să guverneze pentru interesele cetăţenilor şi pentru prosperitatea ţării. Preşedintele a avut o şansă şi a decis să o dea PSD-ului", a declarat preşedintele USR, Dan Barna, conform unui comunicat de presă.

USR precizează că nu va vota "Guvernul Dragnea 3" şi "va lupta în continuare în Parlament şi în stradă" pentru a bloca iniţiativele "periculoase" iniţiate de actuala majoritate. 

"Este regretabil că preşedintele Iohannis a ratat şansa de a limita dezastrul produs de PSD, a ratat şansa de a-şi folosi atribuţiile constituţionale legitime de a desemna un premier decent. O altă şansă pentru PSD înseamnă că România rămâne din păcate şi în perioada următoare pradă capriciilor medievale ale unui Liviu Dragnea care ne împinge cu fiecare zi mai departe de Europa", se arată în comunicat. 

”Susținătoare înflăcărată a OUG 13”

Potrivit USR, anul trecut, Viorica Dăncilă "s-a remarcat ca o susţinătoare înflăcărată" a OUG 13 şi a tuturor modificărilor Legilor Justiţiei, prin declaraţii şi scrisori în Parlamentul European, legate de protestele civice. 

"Biroul Naţional al USR consideră că propunerea din partea coaliţiei PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru al României, Vasilica Viorica Dăncilă, nu respectă criteriile de competenţă enunţate public de preşedintele Klaus Iohannis. USR constată că singurul criteriu de alegere a premierului la PSD este obedienţa faţă de liderul suprem şi satisfacerea intereselor acestuia de a scăpa de Justiţie şi de a-şi menţine averea", a menţionat sursa citată. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD, pentru funcţia de prim-ministru. 

"Cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar acum, PSD-ul trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări şi eu am mari aşteptări", a declarat şeful statului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel