Viorica Dăncilă, decizii CExN PSD, 9 septembrie

Viorica Dăncilă a făcut mai multe declarații, după deciziile luate în CExN PSD de astăzi.

"În cadrul CExN am abordat mai multe subiecte. Un prim subiect, al strângerii de semnături. Până în prezent avem 1.800.000 de semnături. Am decis desemnarea unui purtător de cuvânt al PSD, a fost desemnat Valeriu Steriu, deputat PSD. Am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament, nu ne este teamă, vom discuta cu partidele pentru a primi votul de încredere. Au apărut în spaţiul public lucruri care nu se pliază pe realitate, ne dorim să avem votul Parlamentului. Dacă nu îl primim, Guvernul nu cade", a declarat Viorica Dăncilă.

"Încă nu ne-am hotărât dacă mergem cu remaniere sau restructurare. Noi nu am plecat de la numărul de voturi de care este nevoie, ştim că acesta este un element important dar prima dată trebuie să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Dacă va fi restructurare, vom merge pe 129 ministere plus premier. Trebuie să ne facem şi calculul politic. Depinde de decizia CExN şi de discuţiile cu deputaţii şi senatorii PSD. Mă voi consulta cu juriştii şi voi vedea care este situaţia. Am avut un vot în CExN ca Pro România să nu intre la guvernare Guvernul ar trebui să fie susţinut de toţi membrii Parlamentului", a mai spus premierul României.

"Teodor Meleșcanu va fi preşedintele Senatului"

"Îl susţinem în continuare pe Teodor Meleşcanu şi cred cu tărie că va fi preşedintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleşcanu despre candidatura domniei sale şi mergem până la capăt", a declarat Viorica Dăncilă. 

"Nu ştiu dacă vom face restructurare sau remaniere. Nu este vorba că m-am răzgândit, de fiecare dată am spus că merg în Parlament, acum am înaintat o dată. Am spus că vom face restructurare sau remaniere, această decizie o va lua Comitetul Executiv Naţional", a mai declarat Dăncilă. 

"Nu îmi este frică de o moţiune de cenzură. Am găsit metode, soluţii legale, astfel încât să ieşim din acest blocaj", a spus premierul.

________________________________________________________________________________________

Social-democrații s-au reunit în ședința CEx pentru a discuta situația guvernamentală și pentru a decide dacă PSD îl susține în continuare pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului. 

DCNEWS va transmite LIVE declarațiile premierului României, Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel