Viorica Dăncilă: Campanie de dezinformare împotriva țării

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a vorbit astăzi, în ședința Guvernului, despre rezultatele întâlnirilor de la Bruxelles și despre o problema pe care a constatat-o la nivelul comisiilor.

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în ședința de Guvern, că a constatat la Bruxelles că se duce o campanie de dezinformare împotriva României. Mai mult prim-ministrul a subliniat că preșeșdintele Klaus Iohannis trebuie să respecte deciziile Curții Constituționale a României.

"Îi solicit președintelui României"

"Ne confruntăm cu o campanie de dezinfomare împotriva țării noastre, alimentată de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Acest lucru este inacceptabil. Ca prim-minstru am considerat că am obligația să spun adevărul despre țara mea în fața oficialilor europeni. Am dat asigurări în toate întâlnirile pe care le-am avut că Guvernul va acționa pentru repsectarea valorilor și principiilor care constitue fundamentul construcției europene. Respectrea drepturilor și libertăților cetățenilor, apărarea statului de drept și asigurarea independenței justiției sunt în centrul preocupărilor noastre. Însă, în egală măsură, am transmis cu fermitate că cetățenii români trebuie să se bucure de aceleași drepturi și libertăți ca orice cetățean european. Curtea Constituțională a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal care au viciat acctul de justiție, iar această situație trebuie îndreptată. Așa cum spuneam, și președintele Comisiei Europene, drepturile cetățenilor nu sunt negociate, iar în această materie nu sunt acceptate compromisuri. Al doilea aspect este legat de menținerea situației incerte la nivelul ministerelor Dezvoltării și Transporturilor. Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. În consecință, îi solicit președintelui României ca în virtutea prerogativelor constituționale pe care le are, de a veghea la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice, să respecte decizia Curții Constituționale și să semnze decretele pentru ca activitatea celor două ministere să se desfășoare cât mai eficient", a declarat Viorica Dăncilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel