Urmărește emisiunea live


Viorica Dăncilă, prioritate: Motor de creştere economică

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că agricultura trebuie să devină "un motor de creştere economică".

Agricultura trebuie să devină un "motor de creştere economică" pentru România, susţine premierul Viorica Dăncilă. 

"Agricultura şi dezvoltarea satului românesc reprezintă o prioritate absolută în programul de guvernare. Urmărim ca prin noile politici agricole sectorul agricol să devină un motor de creştere economică şi o sursă de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural, odată cu garantarea veniturilor agricultorilor, pentru a evita migraţia din mediul rural.

Accelerarea modernizării agriculturii pentru a se asigura o hrană sănătoasă, necesară întregii populaţii, recâştigarea pieţei interne, un trai decent al fermierilor, reducerea importurilor şi creşterea exporturilor de produse agroalimentare sunt deziderate pe care le urmărim a fi îndeplinite", a declarat Dăncilă, la Conferinţa Naţională a Agricultorilor. 

Şase milioane de hectare de teren însămânţate 

În altă ordine de idei, anunţăm faptul că, potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în această primăvară porumbul a fost însămânţat pe 96,22% din suprafaţa programată până la data de 11 mai 2018, respectiv pe 2,368 milioane hectare, iar însămânţările la cultura de floarea-soarelui au depăşit 97% din suprafaţă, totalizând 1,01 milioane hectare. De asemenea, până la data menţionată au mai fost însămânţate 128.803 hectare cu ovăz de primăvară (96% din program), cu orzoaica de primăvară - 83.140 hectare (100,96%), soia - 152.768 ha (90,12%), legume în câmp şi solarii - 193.688 hectare (93,55%), cartofi de toamnă - 142.718 ha (94%), sfecla de zahăr - 27.624 (86%) şi mazăre boabe - 108.922 (109,39% din program).

Suprafaţa totală însămânţată până în prezent se ridică la circa 6 milioane de hectare, însă datele exacte şi structura culturilor se vor putea comunica exact abia la 15 iulie. 

Vezi şi:Fenomene extreme. Petre Daea: Nu mai e o ficţiune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel