Violențe pe stadioane: Preşedintele Argentinei, o nouă lege dură

Violențe pe stadioane: Preşedintele Argentinei, o nouă lege dură
Violențe pe stadioane: Preşedintele Argentinei, o nouă lege dură

Mauricio Macri promite o lege dură împotriva suporterilor violenţi din Argentina.

Preşedintele Argentinei, Mauricio Macri, a declarat luni că parlamentul de la Buenos Aires va înăspri printr-un proiect de lege ce va fi iniţiat în această lună, pedepsele pentru cei ce se fac vinovaţi de violenţe pe şi în jurul stadioanelor de fotbal. Anunţul şefului statului a fost făcut în contextul incidentelor grave din jurul partidei retur din finala Cupei Libertadores, de pe 24 noiembrie, dintre echipele River Plate şi Boca Juniors.

După evenimentele scandaloase de acum zece zile vom introduce o nouă lege pentru a încerca să înlăturăm definitiv actele de violenţă din fotbal ale huliganilor, a spus Macri.

Violențe la River Plate - Boca Juniors

Autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat, pe 24 noiembrie, cu pietre şi sticle de ultraşii echipei River Plate, în apropierea stadionului Monumental din capitala Argentinei, înaintea meciului din manşa a doua a finalei Cupei Libertadores. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene, însă mai mulţi jucători au fost răniţi uşor de cioburi căzute de la geamurile sparte, necesitând îngrijiri medicale, în timp ce alţii au fost afectaţi de gazele care au pătruns şi în interiorul autocarului.

Prima manşă, disputată pe arena lui Boca, fără fanii lui River, s-a încheiat la egalitate, 2-2, iar acum returul va avea loc în Spania, la Madrid, pe Santiago Bernabeu, pe 9 decembrie. Cele două echipe sunt aşteptate miercuri în capitala Spaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel