Violențe la Paris. Chirieac: Dacă s-ar întâmpla în România, s-ar dezmembra țara

Proteste Paris
Proteste Paris

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat protestele violente care au loc în aceste ore la Paris. Analistul este de părere că, în cazul în care ar avea loc asemenea proteste în România, țara s-ar dezmembra. 

Bogdan Chirieac a declarat, sâmbătă, la România TV, că țara noastră nu ar avea capacitatea să reacționeze, așa cum face statul francez, în cazul unor proteste de amploarea și violența celor de la Paris. Mai mult, analistul consideră că protestele din Franța vor atinge maximul în primăvară.

 Nimeni nu a îndrăznit să reproșeze ceva Franței

"Dacă s-ar întâmpla în România ce se întâmplă acum la Paris, s-ar dezmembra țara. În primul rând că România nu are capacitatea de a reacționa așa cum reacționează statul francez, dar gândiți-vă că șeful protetatarilor vestelor galbene a fost arestat pe 22 decembrie pentru că a declarat la televiziune că dorește să ocupe Palatul Elisee, reședința oficială a președintelui Franței. Au mai fost arestați circa 1300 de oameni ca urmare a violențelor care au avut loc în aceste opt săptămâni. Ele s-au înmuiat puțin pentru că au fost Crăciunul și Anul Nou, după care ei le repornesc și probabil că vor atinge maximul în primăvară, iar soluția ar fi noi alegeri prezidențiale. Văd că nu îl lasă din colți pe Macron, deși Franța a făcut tot ce trebuia făcut, ca stat european, să oprească aceste proteste în condiția în care nimeni în plan internațional nu a îndrăznit să spună nimic, deși au fost câțiva morți între protestatarii vestelor galbene. Deci nimeni nu a îndrăznit să reproșeze ceva Franței și în cazul României s-a dat o rezoluție în Parlamentul European, împotriva jandarmeriei. Deci dacă, Doamne ferește, se întâmplă manifestații de o asemenea violență în România, chiar se desface țara. Eu sper să nu se întâmple asta. Foarte bine că România manifestă în continuare un spirit civic ridicat, deși chestiunea este cam metafizică, amnistie, grațiere, nu știu ce, dacă era o demonstrație împotriva dezastrului din trafic în București și incapacității administrative de a rezolva această problemă, atunci mergeam și eu la demonstrație. Dar deja românii demonstrează pentru chestiuni din astea foarte fine, pe legislație, mă rog, ceea ce, iată, arată că o națiune din est dovedește o maturitate politică importantă", a declarat Bogdan Chirieac.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel