Violenţe în creştere în Iran. Mai mulţi morţi la proteste

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de luni spre marţi în mai multe oraşe din provincia iraniană Ispahan (centru) în cursul violenţelor ce au legătură cu mişcarea de contestatare cu care se confruntă Iranul începând de joi, potrivit televiziunii de stat, relatează AFP.

Şase manifestanţi au murit în confruntări cu forţele de ordine în timp ce încercau să ia cu asalt un post de poliţie în Qahderijan.

Un copil de 11 ani a fost ucis şi tatăl său rănit de focuri de armă ale manifestanţilor în Khomeinyshahr în timp ce cei doi treceau pe lângă o adunare.

De asemenea, o tânără din cadrul Gardienilor Revoluţiei (armata de elită a regimului) a fost ucisă şi un alt membru al forţelor respective a fost rănit cu focuri de armă la Kahriz Sang.

Autorităţile au anunţat deja luni seara că un poliţist a fost ucis cu focuri de armă în Najafabad.

Circa o sută de persoane au fost de asemenea arestate luni seara în provincia Ispahan, potrivit televiziunii de stat iraniene.

În total, 21 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul manifestaţiilor împotriva dificultăţilor economice şi a puterii, care au izbucnit joi la Machhad (nord-est), cel de-al doilea oraş ca mărime al ţării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel