Vinietă eco București. Firea, taxă bombă pentru mașini

Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea FOTO AGERPRES

Gabriela Firea a anunțat măsuri pentru a reduce nivelul de poluare în București.

Va exista o taxă de 10 lei pe zi pentru mașinile care nu sunt înregistrate în București. Mai mult, și mașinile non-euro, euro 1 și 2 vor fi taxate. 

Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și în zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă: vinieta Oxigen B care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 1900. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Repet, pentru mașinile înmatriculate în celalalte județe sau în alte țări.

Cât privește mașinile neînmatriculate în București sau Ilfov și care au un grad mare de poluare, non-euro, euro 1 și euro 2, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei, zona cea mai poluată.

În ceea ce privește autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, ele vor avea accesul interzis în zona centrală dacă sunt poluante, începând cu 1 ianuarie 2020. Mă refer la mașinile non-euro, euro 1 și euro 2. Autoturismele euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în București sau Ilfov, vor trebui să plătească o vinietă, vinieta Oxigen C. Pot să pară măsuri foarte dure, dar eu spun că sunt insuficiente”, a declarat Firea într-o conferință de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel