EXCLUSIV  Vîlnei (SED LEX) atrage atenția că ministrul Vela e în EROARE! ”Sunt vinovat eu că vor să schimbe șefi? Asta vor să facă!”

Florin Vîlnei, preşedintele SED LEX, a reacţionat dur după ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că poliţiştii şi sindicatele şi-au făcut legi favorabile, dar şi că urmează schimbări în acest sens. 

"Total greşită afirmaţia! Procedura disciplinară era reglementată printr-un ordin stabilit la nivelul Ministerului, dar care a fost declarat neconstituţional. CCR a spus că procedura de cercetare disciplinară a faptelor care îi privesc pe poliţişti sau în general a celor supuşi statutului poliţistului trebuie reglementată prin lege. Nu se spune de şase luni în lege, ci un termen de un an. Faptele de natură disciplinară trebuie identificate, iar împotriva poliţiştilor să se ia măsuri în termen de un an de zile. Acum, dacă noi nu suntem în stare să identificăm şi să luăm măsuri de natură disciplinară într-un an, e o problemă. Dar înainte aveam 5 ani de zile reglementat, şi atunci era o problemă. Din punctul meu de vedere, să se ia măsurile şi se înlătură suspiciunile", a declarat Florin Vîlnei în exclusivitate pentru DCNEWS. 

Problemă cu şefii

"Ei au o problemă acum cu toate conducerile, nu ştiu cum să dea jos şefii de inspectorate, directorii, şi acum găsesc vinovaţi. Dar ce, sindicatele sunt vinovate? Eu i-am pus pe funcţii de conducere? Păi ce, vor să îi dea jos pe alte criterii decât cele de neperformanţă managerială? Atunci să spună că asta e procedura, asta facem, vrem să schimbăm tot ce înseamnă şefi în România. Eu, ca organizaţie sindicală, sunt vinovat că ei vor să schimbe un şef? Asta vor ei să facă. Şefii de inspectorat trebuie investigaţi pe criterii manageriale, dacă a făcut ceva sau nu a făcut, nu să se eschiveze", a mai spus preşedintele SED LEX. 

CITEŞTE AICI CE A DECLARAT MINISTRUL MARCEL VELA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel