Viktor Orban: "UE s-a împușcat singură în picior cu sancțiunile impuse Rusiei"

Premierul Ungariei, Viktor Orban, susține că Uniunea Europeană şi-a făcut singură rău cu sancţiunile impuse Rusiei din cauza crizei din Ucraina. El cere o regândire totală a politicii UE în această privinţă, scrie Mediafax.

"Politica de sancţiuni dusă de Occident, adică de noi, o consecinţă necesară a ceea ce face Rusia, ne provoacă mai mult rău nouă decât Rusiei. În politică, astă se numeşte să te împuşti singur în picior", a spus premierul Ungariei într-un interviu acordat vineri unui post de radio.

Ungaria depinde în mare măsură de importurile de energie din Rusia. La începutul acestui an, autorităţile de la Budapesta au convenit cu compania Rosatom să extindă singura centrală nucleară din Ungaria, într-un proiect de 10 miliarde de euro.

Citește și: Comparație între riscurile unui accident la Centrala Nucleară din Paks și la mina de la Roșia Montană

Rusia este şi cel mai mare partener comercial al Ungariei din afara UE, cu exporturi de 2,55 de miliarde de euro în această ţară, în 2013.

"UE nu trebuie doar să despăgubească într-un fel producătorii, fie ei polonezi, slovaci, ungari sau greci, care suportă pierderi, dar întreaga politică a sancţiunilor trebuie regândită", a continuat Viktor Orban.

Miniştrii de Externe din UE se întâlnesc, vineri, pentru a discuta despre conflictele din Ucraina şi Irak.

Premierul ungar îşi manifestase deja opoziţia faţă de sancţiunile împotriva Rusiei, de teamă că acestea vor afecta economia Ungariei. Vineri, el a spus că va căuta soluţii pentru a facilita o regândire a măsurilor.

"Vom face tot posibilul, fireşte că suntem conştienţi de influenţa Ungariei, astfel că posibilităţile de a face acest lucru sunt clare, dar caut parteneri pentru a schimba politica UE privind sancţiunile, care nu au fost gândite suficient", a mai afirmat Viktor Orban.

Vezi și: Piețele financiare, în stare de șoc. Ungaria, marea surpriză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel