Viktor Orban: Nu există o națiune europeană. Nou acord cu SUA, necesar

Premierul ungar Viktor Orban este de părere că Uniunea Europeană ar trebui să încerce să încheie un nou acord cu Statele Unite ale Americii, întrucât acordul de comerț liber a "murit". Totodată Orban a subliniat că nu există noțiunea unei națiuni europene, ci a unor națiuni ale Europei. 

Potrivit premierului ungar, Europa ar trebui de asemenea să negocieze un acord cu China și în același timp "ar trebui revizuită și problema Rusiei".

Orban, care a luat cuvântul în cadrul unei conferințe economice organizate la Budapesta, a îndemnat totodată Europa să abandoneze "iluzia federalismului" și să permită existența "mai multor poli", apreciind că "Bruxelles-ul a devenit obsedat de ideea utopică a unei Europe deasupra tuturor națiunilor".

El a argumentat că "nu există o națiune europeană, ci națiunile Europei" și că UE nu reușește să-și îndeplinească propriile obiective primare cu privire la moneda unică euro, politica de securitate comunitară sau cooperarea economică eurasiatică.

Viktor Orban a salutat pe de altă parte remarca noului președinte al SUA Donald Trump din discursul său de învestire de vineri privind dreptul fiecărui stat de a acorda prioritate propriilor interese, afirmând că este vorba de un viraj important în favoarea unei ere a "bilateralismului", informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel