Viktor Orban, declarații usturătoare la adresa UE: „Niciun cent pentru migranti!”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri că nu susţine un buget al Uniunii Europene (UE) care ia bani de la agricultură, dezvoltare regională, cercetare şi dezvoltare şi îi dă ţărilor care acceptă migranţi, informează agenţia de presă MTI.

În interviul său săptămânal pentru postul de radio public ungar, Orban a declarat că negocierile pentru bugetul UE pentru perioada 2021-2027 vor dura mult şi a subliniat că acest buget multianual trebuie să întrunească unanimitatea statelor membre. "Atâta vreme cât ungurii nu-şi vor da acordul, nu va exista un buget", a spus el.

Potrivit premierului ungar, migranţii "nu ar trebui să primească niciun cent", iar cea mai mare parte (din fondurile pentru migranţi) ar trebui să fie acoperită de statele membre din bugetele naţionale.

[citeste si]

Viktor Orban a dat asigurări că nu va reduce sprijinul pentru agricultură.

Ungaria, unde recent Viktor Orban a obţinut un nou mandat de premier, s-a evidenţiat din 2015 prin discursul său ostil faţă de primirea migranţilor non-europeni, o poziţie pe care expus-o de mai multe ori în faţa criticilor partenerilor săi europeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel