Viktor Orban, declarații România. Liderul PNL: O jignire. Guvernul să ia atitudine

Bianca Ştefan / 30 iul 2018 / 19:07
Orban
Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că declarațiile premierului Viktor Orban reprezintă o jignire la adresa românilor și cere Guvernului să ia atitudine.

"PNL condamnă declaraţiile premierului Viktor Orban care reprezintă o jignire la adresa sentimentului românilor într-un an în care românii sărbătoresc Centenarul Marii Uniri. Aceste declaraţii sunt total deplasate, au un caracter neprietenesc şi sunt cu atât mai jignitoare şi mai grave cu cât au fost făcute pe teritoriul României. Somăm Guvernul să ia atitudine oficială faţă de aceste declaraţii şi să nu tacă în mod complice atunci când avem de-a face cu declaraţii care pun la îndoială dreptul cetăţenilor români de a sărbători Centenarul Marii Uniri şi de a considera acest an ca un an extrem de important în care împlinim 100 de ani de la realizarea Marii Uniri", a transmis Orban, la Parlament, după şedinţa conducerii liberale, potrivit Agerpres.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad, că pentru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă "un moment festiv". 

Vezi și: România, Centenar. Viktor Orban: Pentru noi nu e un moment festiv