Viktor Orban, aluzie la politica Angelei Merkel: Aş fi înlăturat din funcţie

Viktor Orban. foto: kormany.hu
Viktor Orban. foto: kormany.hu

Viktor Orban a declarat că frontierele UE trebuie apărate, dar și că în Ungaria, cu o politică a migraţiei ca a cancelarului Merkel, ”aş fi înlăturat din funcţie”.

Frontierele Uniunii Europene trebuie apărate astfel încât nimeni să nu fie acceptat sau lăsat să intre pe continent, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild, apărut vineri online şi citat de MTI. 'Fiecare migrant salvat trebuie să se întoarcă în Africa. E singurul mod în care pot fi prevenite un mare număr de decese pe mare', a afirmat Orban.

'Dacă vrem să salvăm vieţi, trebuie să-i oprim pe oameni pe ţărmurile de sud ale Mediteranei pentru a-i împiedica să pornească într-o călătorie fără speranţe', a insistat premierul ungar. Potrivit acestuia, deşi responsabilitatea este în primul rând a celor care decid să pornească spre Europa, şi politicienii europeni care le dau migranţilor speranţe că merită să plece au partea lor de vină.

Migraţia, competenţă naţională

Prim-ministrul ungar a mai apreciat că elaborarea politicii cu privire la migraţie nu trebuie să fie o chestiune comună pentru Uniunea Europeană ca bloc, ci trebuie să rămână o competenţă naţională a fiecărui stat membru. El a amintit că politica ţării sale în acest sens s-a bazat pe trei piloni după 2015, şi anume apărarea graniţelor ţării şi a celor externe ale UE, acordarea de ajutor persoanelor care au nevoie de el în ţările lor şi dreptul fiecărui stat membru de a lua decizia suverană de a accepta sau nu migranţi.

Întrebat dacă Ungaria ar fi dispusă să accepte migranţi în mod voluntar, Orban a menţionat că ungurii au votat clar împotrivă, la alegerile din aprilie. Ungaria le oferă ajutor femeilor şi copiilor la graniţele sale, dar refuză să accepte accesul pe teritoriul său al migranţilor economici, a precizat el. Întrebat în legătură cu remarcile cancelarului german Angela Merkel după cel mai recent summit al UE de la Bruxelles referitoare la un 'acord' cu Ungaria în ce priveşte primirea şi relocarea de migranţi, Viktor Orban a explicat că a reafirmat în faţa cancelarului faptul că Ungaria este gata de discuţii pe această temă, 'oricând'.

Ar rămâne fără post

Rugat să evalueze prestaţia cancelarului german, premierul ungar a afirmat că acest lucru trebuie să-l facă nu el, ci poporul german, adăugând însă că, dacă ar adopta în problema migranţilor aceeaşi poziţie cu cea a Angelei Merkel, ar rămâne fără post.

'Dacă aş urma o politică a refugiaţilor cum face cancelarul dv, oamenii m-ar da afară din prima zi', a spus Orban, potrivit dpa. În acelaşi interviu, Viktor Orban l-a calificat pe investitorul american George Soros drept un 'bătrân speculant maghiar', un 'reprezentant al capitalismului de cazinou' care îşi cheltuieşte banii pe susţinerea migraţiei.

El a remarcat totodată că, deşi antisemitismul este în scădere în Europa centrală, acesta a început să se facă simţit în Europa de vest prin elemente care pot fi asociate cu migraţia.

Vezi și: Legile 'Stop Soros', Ungaria: Comisia Europeană, procedură de infringement


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel