Vietnam. Inundaţiile au lăsat în urmă 24 de morţi

Bilanţul în urma inundaţiilor care au afectat luna aceasta sudul şi centrul Vietnamului a crescut la 24 de decese după recuperarea trupului neînsufleţit al ultimei persoane dintre cele date dispărute în cele două regiuni, au informat luni autorităţile citate de DPA. 

Inundaţiile au produs haos în luna august atât în centrul şi sudul ţării, cât şi în regiunile nordice, primele afectate de taifunul Wipha care a atins zona de uscat la 2 august, au indicat autorităţile din domeniul situaţiilor de urgenţă. Şase persoane sunt în continuare date dispărute în urma inundaţiilor din nord. În sud, aproape 3.900 de locuinţe şi peste 22.000 de hectare de culturi au fost inundate, majoritatea în provincia Lam Dong.

Inundaţiile au distrus peste 30 de kilometri de drumuri naţionale, inclusiv calea de acces către oraşul turistic Dalat. Pagubele sunt estimate la peste un miliard de dongi vietnamezi (46 milioane de dolari), cele mai mari înregistrate în ultimii ani în Vietnam în urma unui fenomen natural. Inundaţiile mortale sunt obişnuite în Vietnam, notează DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel