Viermi în creierul unui bărbat după ce a consumat o tocană

Un lucrător în construcții din China, în vârstă de 46 de ani, care suferă de convulsii, s-a dovedit a avea viermi în creierul său.

Cu aproximativ o lună în urmă, Zhu (pseudonim pentru pacient), din Quzhou, în estul provinciei Zhejiang, a cumpărat carne de porc și carne de miel pentru a găti o mâncare picantă, potrivit unui raport publicat săptămâna trecută de Primul Spital afiliat al Universității Zhejiang, scriu jurnaliștii de la CNN.

Câteva zile mai târziu, a început să se simtă amețit și a suferit dureri de cap în timpul zilei, se arată în raport. În timpul nopții, în timp ce dormea, Zhu a prezentat simptome asemănătoare convulsiei, similare cu epilepsia.

Colegii lui Zhu l-au găsit în timpul unei astfel de crize și l-au trimis rapid la un spital din apropiere, unde un tomograf a arătat „calcificări intercraniene" și leziuni în craniul său. Cu toate acestea, Zhu a refuzat orice alte examene, nevrând să cheltuiască mai mulți bani și s-a întors acasă, potrivit raportului.

Simptomele nu au dispărut

Cu toate acestea, simptomele nu au dispărut și Zhu a continuat să sufere de convulsii. În cele din urmă, s-a dus la spitalul universității din Zhejiang, unde medicii au efectuat o scanare RMN și l-au diagnosticat cu neurocisticoză - tenioane pe creier.

După ce a aflat că Zhu a mâncat recent acel preparat, medicul șef al spitalului a speculat ca acea carne de porc și năutul ar fi putut fi infestate cu larve de tenie - care ar fi putut apoi să intre în tractul digestiv al Zhu, deoarece carnea nu a fost gătită corect.

Zhu și-a revenit după ce medicii au îndepărtat teniile și au redus presiunea asupra creierului său, se arată în raport.

Neurocysticercosis este o infecție parazitară care se contractă atunci când cineva înghite ouă de ten care au trecut în fecalele altei persoane care are o tenă intestinală. Larvele se târăsc din ouă și în țesuturile musculare și ale creierului, unde formează chisturi - ca „calcificările" observate în tomografiile Zhu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel