VIDEO Premieră în România. Pârtie injectată cu apă. Vezi unde

Sezonul de schi a fost prelungit
Sezonul de schi a fost prelungit

Pentru prima dată în România, o pârte de schi a fost injectată cu apă. Acțiunea are loc pentru competiția FIS CUP Open. Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, această operațiune de amenajare a pârtiilor va permite atingerea unor viteze foarte mari de coborâre în concursul de săptămâna viitoare. 

Pentru prima dată în România o pârtie se pregătește prin injectarea cu apă. Este vorba de partea inferioară a pârtiei Subteleferic, pe care se va desfășura FIS CUP Open, în perioada 3-7 martie.

”Din această dimineață a început injectarea cu apă a pârtiei în zona de start. În cursul zilei de mâine aceasta va fi amenajată și va rămâne închisă până la finalizarea concursului.

Această amenajare, prin injectare cu apă, este posibilă datorită faptului că vara trecută, la sistemul de înzăpezire artificială din zona pârtiei omologate pentru competiții FIS (Federația Internațională de Schi), au fost instalate niște echipamente care permit cuplarea sistemului de injectare la sistemul de producere a zăpezii artificiale”, susțin reprezentanții Primăriei Brașov. 

Campionat amânat

Din cauza ploilor și valului de căldură din ultima săptămână, campionatul FIS CUP Open programat în Poiana Brașov în perioada 5-6 februarie se amână pentru perioada 3-7 martie 2019.

Decizia a fost luată de Comitetul de Organizare, la recomandarea Delegatului Tehnic al FIS, d-na Maria Magiori (GRE). Probele la care se vor întrece atleții participanți rămân Slalom și Slalom Uriaș.

Vezi și: 

Rona Hartner a fost operată! Cum se simte?

Ce spun specialiștii: 17 semne că suferi de narcisism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel