VIDEO filmări ”secrete” de la Colectiv. DINAMITĂ emoțională: marile întrebări după publicarea înregistrării

La patru ani de la incendiul din Colectiv, în plină campanie electorală pentru prezidențiale, ziarul Libertatea a publicat o filmare realizată de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU ajuns la locul tragediei. Sunt imagini care nu au fost văzute niciodată.

Filmările nu au ajuns la procurorii care au anchetat cazul Colectiv deoarece au fost ascunse de superiorii subofițerului de la ISU. Sunt 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului. Omul, sub protecția anonimatului, a zis că ”a simțit nevoia acum”, după patru ani, cu aproape două săptămâni de alegerile prezidențiale, să dea filmulețul.


”Am simțit că e normal ca publicul să știe tot adevărul ca să se închidă cercul", a explicat ofițerul de pompieri, care a cerut păstrarea confidențialității asupra numelui său.

Sunt multe nebuloase în acest caz cu filmările publicate tocmai astăzi. Se ridică mai multe întrebări. Ofițerul dă filmările când vrea, când simte? Nu există o anumită procedură pentru ca proba să nu fie invalidată?

De ce filmările au fost date doar ziarului Libertatea, și nu întregii prese din România?

De ce filmările au apărut fix acum, în campanie electorală, și nu într-o perioadă neutră din punct de vedere politic din moment ce au trecut patru ani de la tragedia de la Colectiv? Atunci ofițerul nu a simțit nevoia? Dacă filmarea era la bunul său plac, de ce nu a fost publicată imediat? Se pune problema ce face un individ de la Ministerul de Interne. Bărbatul, sub anonimat, a dat filmarea. De ce filmarea nu a fost folosită în instanță?

Prin publicarea videourilor în plină campanie electorală se creează emoție și presiune, astfel încât să se voteze emoțional, nu rațional. Cazul ridică suspiciuni pentru că, în plină campanie electorală, un ofițer intervine și pune pe piață o dinamită emoțională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel