Victoria ca înfrângere: cum au reușit liberalii să dea 20 de lei și să ia 44 de la toți șoferii din România

Noi SCUMPIRI pe piața carburanților. Avertismentul specialiștilor: 1 litru de BENZINĂ ar putea costa 7 lei / Foto: Pixabay
Noi SCUMPIRI pe piața carburanților. Avertismentul specialiștilor: 1 litru de BENZINĂ ar putea costa 7 lei / Foto: Pixabay

 ”Victorie la votul final din Camera Deputaților!, anunța Robert Sighiartău pe Facebook. Am reușit să eliminăm o măsură care a făcut viața amară multora dintre dumneavoastră. Cu majoritate de voturi, Camera a adoptat propunerea noastră legislativă de eliminare a supraaccizei la carburanți”.

Consecința va fi că, de la începutul anului viitor, benzina și motorina se vor ieftini. (În textul postat de Robert Sighiartău urma un fragment din care singura chestiune memorabilă este gafa ”prețurile erau printre cele mai ieftine din UE”, așa că l-am eliminat-n.red.)

Este o măsură reparatorie, în respectul românilor. Măsură pentru creșterea încrederii cetătenilor în stat, pentru creșterea nivelului de trai și al (așa a scris autorul citat-n.red.) economiei.

Mulțumesc domnului Ludovic Orban, președintele PNL și premierul României, colegilor din PNL care au susținut această inițiativă care este și parte din programul nostru de guvernare.

Astăzi am făcut un pas spre România normală! Rămânem împreună și vom reuși!”, scria Robert Sighiartău  în 4 decembrie 2019.

Supraacciza la carburanți a fost eliminată de PNL în decembrie 2019, prin inițiativa legislativă a lui Robert Sighiartău. 20.000 români au semnat pentru susținerea demersurilor deputatului PNL. 

Presa de propagandă a Dreptei anunța la rândul său: ”Ieri, înainte de trecerea în noul an, un litru de benzină standard la una dintre stațiile Petrom de pe Șoseaua Mihai Bravu din Capiatală era vândut cu 5 lei și 56 de bani. De la miezul nopții prețul a scăzut la 5 lei și 24 de bani”.

”Au redus liberalii prețul la combustibil de l-au dus în stele. De la 5,5 lei decembrie 2019 la 7 lei azi. Iar trompetele aferente dau vina pe prețul barilului de petrol. Na, prețul barilului e la fel ca în 2018. Dar prețul la pompa este cu 15% mai mare decât în 2018. Când aveam și supraacciza în preț. Numai pricepuți, ce sa zic”, a pus concluzia Adrian Câciu într-o postare pe contul său de Facebook, sâmbăta aceasta.

Purtătorii de mesaje ai PNL care se lăudau că un plin de benzină e mai ieftin cu 20 de lei în guvernarea liberală față de guvernarea PSD ar putea recunoaște că astăzi un plin este cu 44 de lei mai scump decât atunci când au venit ei în Palatul Victoria.

Scumpirea carburanților va duce la o majorare a tarifelor percepute de transportatori, generând scumpiri în lanț. Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, se așteaptă ca produsele alimentare să se scumpească la raft cu până la 4 procente, vârful maxim al scumpirilor urmând a fi atins în luna decembrie sau la începutul lunii ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel