Victor Ponta, prima declarație după ce a pierdut alegerile prezidențiale 2014

Premierul Victor Ponta iese public pentru prima oară după ce a pierdut oficial alegerile prezidențiale 2014, în fața lui Klaus Iohannis, la o diferență zdrobitoare. 

9,5% este diferența ce-l aduce pe Klaus Iohannis în fruntea României. Victor Ponta, plecat pe picior de favorit din turul întâi, la o diferență de 10% față de candidatul ACL, a pierdut cursa pentru Cotroceni. Înfrângerea a fost una cu atât mai neașteptată cu cât a fost o răsturnare de situație uluitoare: Ponta, care avea un avans de 10% în primul tur, a fost înfrânt la o diferență de aproape 10% în turul al doilea, cu 54,50% de către Klaus Iohannis. 

DC NEWS vă transmite principalele declarații ale lui Victor Ponta, care va ieși la ora 15:15: 

- Îl felicit pe domnul Iohannis, este un președinte legitim și sunt convins că va face tot ceea ce ține de domnia sa pentru a face bine României;

- România a dovedit că este o democrație consolidată; 

- Îmi exprim dorința de dialogul cu noul președinte al României, Klaus Iohannis; 

- Sund convins că dorește dialogul și să facem împreună cât mai bine țării; 

- Așa cum noi respectăm votul dat ieri, românii au votat în 2012 pentru un Guvern care a încercat să-și facă datoria pentru români și o vom face în continuare; 

- Cred cu toată obiectivitatea că ACL, care este reprezentanta Opoziției, nu are o echipă guvernamentală, un program;

- Intenționez să continui actul de guvernare alături de PSD, UNPR, PC, UDMR și PLR; 

- În continuare trebuie să adoptăm bugetul, care să continue creștere economică și măsurile sociale; 

- Vreau ca toată lumea să stea liniștită, nu se măresc taxe și impozite;

- Este evident că România are nevoie de o nouă legislație și o nouă logistică privind votul compatrioților noștri din diapora. Dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară și la începutul lui 2015 să elaborăm legislația care să asigure participarea la vot a tuturor românilor. 

- Vreau să încerc să salvez prestigiul MAE, o instituție fundamentală a statului român. Domnul ministru Meleșcanu a venit în ultimul moment, a venit tot ceea ce putea să facă legal și omenesc. Oricum, nu a venit ca să rămână, ci ca să ajute. 

- Electoratul ne-a dat un mesaj foarte puternic și trebuie să avem decența și înțelepciunea să tăcem din gură, toți. Domnul Negoiță și domnul Vanghelie au pierdut foarte rău în sectoarele pe care le reprezintă. 

- Alături de Liviu Dragnea, putem să tragem concluzii și să schimbăm PSD în direcția în care oamenii o așteaptă. 

- Cu toate autoritatea și sprijinul pe care încă îl am în PSD consider că trebuie să ne despărțim drumul de cei care doresc altceva. 

- Mâine, toți cei din coaliției, vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii, e un mesaj că am înțeles ceea ce ne-a transmis electoratul. 

- Vreau să le transmit celor peste cinci milioane de români că sunt foarte onorat de sprijinul lor, că voi încerca să-i apăr și să-i protejez. 

- Bineînțeles că sunt trist. În această seară, o să stau cu familia mea, care suferă mai mult decât mine.

- Nu voi răspunde la întrebări. Acum, cred că întrebările sunt pentru noul președinte. Pot să vă asigur ca România președintele și prim-ministrul să lucreze împreună pentru țară. 

Duminică seară, după ce PSD a numărat, în paralel, voturile din 95% din secții, Victor Ponta l-a sunat pe Klaus Iohannis și l-a felicitat pentru victorie. În acel moment, calculele PSD arătau că Victor Ponta e înfrânt cu 53% la 47%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel