EXCLUSIV  Victor Ponta, liniile de atac la PSD. Strategiile pentru Pro România

Victor Ponta, liniile de atac la PSD. Strategiile pentru Pro România
Victor Ponta, liniile de atac la PSD. Strategiile pentru Pro România

Victor Ponta a pus la punct o mutare organizată în detaliu pentru a întări rapid Pro România. 

Victor Ponta, fost premier și fondator al Pro România, alături de Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, e ”în turneu”, potrivit informațiilor pe surse DCNews din Pro România. El a mers în mai multe județe, iar turneul continuă. Victor Ponta și echipa sa au fost în Constanța, Dâmbovița, Suceava, Cluj, Mehedinți, Brașov. Discuțiile nu se poartă ”cu baronii”, ci cu politicienii din eșalonul al doilea. 

Strategie în două planuri

Strategia, în ceea ce privește baronii, e pe două direcții: pe de-o parte își apropie baronii ostili lui Liviu Dragnea, pe de altă parte încearcă să-și apropie eșalonul doi, căruia i-a fost promis că niciun așa-zis baron nu va fi primit în ”noul PSD”. Mai sunt vizate: Vrancea, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Vaslui și Iași. Celor care trec la Pro România le este promis că-și vor putea stabili singuri echipa. 

Totodată, sunt purtate discuții cu 17 parlamentari. 

Victor Ponta își concentrează eforturile acolo unde sunt tensiuni și discută cu primarii care au vrut schimbarea componenței Consiliului Județean. Strategia este să se facă o înțelegere care să schimbe majoritatea în CJ până la alegerile locale din 2020. 

Fiecare nou lider al Pro România, provenit din PSD, își va crea propria listă pentru europarlamentare. De asemenea, ei primesc angajamentul acesta și pentru următoarele alegeri: locale și generale. 

”Transferăm partidul” este moțiunea Pro România. Pe lista racolărilor stau Brașovul, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Cluj, Botoșani, Caraș-Severin, Timiș, purtându-se discuții cu parlamentari și primari. 

Deputata de Brăila Marilena Meiroşu a trecut la Pro România. Se consideră că aceasta n-ar fi plecat fără avizul lui Mihai Tudose și este văzută ca o deschizătoare de drum. 

Dragnea: Atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului

Negocieri la Senat pentru schimbarea partidului în bloc

În Senat, se poartă negocieri cu cei 9 senatori care au susținut-o pe Ecaterina Andronescu pentru Comisia de Învățământ. Sunt discuții ca să plece toți în bloc pentru a crea un impact mai mare.

Planul lui Victor Ponta ar fi Ecaterina Andronescu la președinție. Dacă ar face această mișcare, ar fi într-adevăr o lovitură grea pentru PSD.

Totodată, amintim și că Gabriela Podașcă a trecut la Pro România. Ea a fost purtătoare de cuvânt a PSD și făcea parte din echipa lui Negoiță, având o influență considerabilă în București.

Victor Ponta ar exploata și Organizația PSD București, așteptându-se la disensiuni la alegerile prezidențiale pentru că PSD București ar susține-o pe Gabriela Firea la președinție. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel