EXCLUSIV  Victor Ponta, avertisment clar. ”Am ratat o ocazie. Facem o mare greșeală”

Victor Ponta, în studioul DCNews
Victor Ponta, în studioul DCNews

De la începutul acestui an, România exercită, pentru prima dată, timp de șase luni, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, momentul cel mai important fiind reprezentat de Summit-ul informal al șefilor de stat și de guvern de la Sibiu din 9 mai. În interviul zilei oferit pentru DC News, președintele PRO România, Victor Ponta a trimis un avertisment foarte clar.

Fostul prim-ministru Victor Ponta a criticat în interviul acordat pentru DC News modul în care a fost stabilită agenda pentru Summitul informal al șefilor de stat și de guvern. Victor Ponta a oferit ca exemplu Summitul UE organizat de Președinția bulgară la Sofia la 17 mai 2018, reuniune dedicată Balcanilor de Vest, unde au participat lideri din Albania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei și Kosovo.

Summitul de la Sibiu, alegere neinspirată

La 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, temă la care România a avut o contribuție majoră, PRO România a atras atenția Guvernului și Administrației Prezidențiale că tema privind Parteneriatul Estic ar fi trebuit să se regăsească pe agenda Summit-ului. De asemenea, Victor Ponta a indicat organizarea reuniunii la Iași, pentru a semnala importanța strategică a regiunii Moldova, aflată la granița de Est a Uniunii Europene.

“Am ratat o ocazie. În continuare cred că ar trebui ca președintele, prim-ministrul, președinții celor două Camere și miniștrii să fie cel puțin o dată pe lună la Chișinău și la Kiev, pentru că sunt vecinii noștrii cei mai mari. Dacă stăm cu spatele la ei mereu, facem o mare greșeală față de românii de acolo și față de interesele noastre”, a declarat Victor Ponta. 

Vezi mai mult în video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel