Victor Ponta: ANAF a fost condus de un grup infracțional

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a funcţionat, până în 2012, ca "un grup infracţional", a afirmat, joi, premierul Victor Ponta. Sorin Blejnar a  condus Fiscul   în perioada ianuarie 2009 - aprilie 2012.

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie în contextul în care a prezentat, la Ministerul Finanţelor, rezultatele obţinute de ANAF anul trecut în combaterea evaziunii fiscale.

Ponta a arătat că Guvernul trebuie să privească evaziunea fiscală ca pe un pericol de siguranţă naţională şi a apreciat că, în urma restructurării ANAF, există o colaborare foarte bună între această instituţie, Direcţia Generală Antifraudă, Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General, iar sistemul a funcţionat bine în 2013-2014.

Citește și: NOUL Cod Fiscal. Ponta, DIRECȚIUNI pentru Finanțe. "Niște aberații din legislația fiscală trebuie îndepărtate"

Întrebat de jurnalişti dacă sistemul nu a funcţionat înaintea anilor la care a făcut referire şi dacă s-a întâmplat ceva care a dus la îmbunătăţirea funcţionării sistemului în perioada 2013-2014, Ponta a răspuns că da.

"Bineînţeles. Până în 2012, ANAF a fost condus de un grup infracţional, aşa spune Parchetul", a afirmat premierul.

Solicitat de jurnalişti să explice dacă ANAF nu colabora anterior cu SRI, aşa cum a sugerat în declaraţia sa, Ponta nu a dorit să detalieze.

"Deja mă puneţi să fac o declaraţie un pic mai politică şi nu cred că e cazul", a mai spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel