Victor Ponta a votat. Liderul Pro România, declaraţii la ieşirea din secţia de votare

Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta, liderul Pro România şi cel care deschide lista partidului la alegerile europarlamentare, a votat.

Victor Ponta se numără şi el printre liderii politici care au votat deja. La ieşirea din secţia de votare la care este arondat, Victor Ponta a făcut şi o scurtă declaraţie.

"Am venit la vot, cum sper să vină absolut toată lumea. Doar azi orice om e mai puternic decât un politician. Am votat din instinct de conservare, pentru că din instinct, când vezi că cineva te trage cu mașina în prăpastie, reacționezi, nu te duci să te sinucizi", a spus Victor Ponta.

Întrebat de jurnaliști dacă se bucură de prezența mare la vot a românilor, Victor Ponta a declarat: "Dacă vine multă lume la vot, România o să câștige cu siguranță. Mă bucură foarte tare că românii merg la vor, înseamnă că au înțeles că e vorba mai mult decât 32 de români care se duc cu avionul la Bruxelee. Chiar e vorba de noi toți. Și faptul că vin la vot este extraordinar!".

De altfel, Victor Ponta a mărturisit că a votat și pentru REFERENDUM: "Da, am votat. Pentru că este un principiu corect și cînd ești întrebat, trebui să răspunzi pe principii care ne privesc pe noi toți".

26 mai, alegeri europarlamentare şi referendum în România

Duminică, 26 mai, are loc scrutinul prin care românii îşi vor alege reprezentanţii din Parlamentul European pentru următoarea legislatură. Totodată, românii sunt chemaţi de către preşedintele Klaus Iohannis să îşi exprime voinţa aspra celor după întrebări lansate de către acesta la referendum. Cele două întrebări sunt: 

1. "Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"

2. "Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?"

Cine şi pentru ce votează la europarlamentare? 



Peste 400 de milioane de persoane din cele 28 de state membre vor putea vota în perioada 23-26 mai, inclusiv aproape 50 de milioane de cetăţeni britanici a căror ţară urma să părăsească blocul comunitar în martie acest an. Voturile lor pentru 73 de eurodeputaţi, care în câteva săptămâni ar putea să fie nevoiţi să renunţe la mandate, a dat peste cap anumite calcule după ce în luna aprilie a fost convenită o amânare a Brexitului

Prin reprezentare proporţională, cetăţenii UE vor alege 751 de membri ai Parlamentului European, care îşi va împărţi activitatea între Bruxelles şi Strasbourg. De la Luxemburg, Malta şi Cipru, cu câte şase mandate de europarlamentar fiecare, la Germania, cu 96 de mandate, timp de cinci ani membrii Parlamentului European vor adopta legislaţia propusă de Comisia Europeană, care face obiectul aprobării de guvernele statelor membre, reprezentate în Consiliul UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel