Victor Negrescu, propus comisar european. Viorica Dăncilă: Încă nu a fost respins

Premierul demis Viorica Dăncilă a dezminţit, joi, la Oradea, informaţiile apărute în mass-media privind respingerea, pentru a treia oară, a propunerii Guvernului pentru postul de comisar european.

"Nu a fost încă respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care mi-a solicitat să desemnez urgent o persoană pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, având în vedere că asigurăm interimatul", a declarat liderul PSD, la Oradea, conform Agerpres. 

Acuze la adresa lui Iohannis

În acelaşi context, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe Klaus Iohannis că încearcă să împiedice numirea lui Victor Negrescu în funcţia de comisar european, ceea ce dăunează imaginii României.

"Din păcate, unii nu au înţeles. Preşedintele Iohannis a sunat la Comisie, a ieşit public şi a încercat să stopeze această desemnare. Eu cred că acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Românie şi, dincolo de partea politică şi de disputele politice, care sunt normale într-o perioadă de campanie, trebuie să primeze interesul României", a menţionat premierul demis.

Potrivit acesteia, Victor Negrescu este o persoană cu foarte multă experienţă, ca europarlamentar, fost ministru al Afacerilor Europene, şi este recunoscut pentru activitatea sa la Bruxelles. Pe de altă parte, Comisia Europeană (CE) a transmis miercuri, prin vocea purtătorului de cuvânt, Mina Andreeva, că 'există îndoieli serioase' că noua propunere de comisar european din partea României a fost făcută de guvernul român 'în mod legitim', întrucât acesta nu s-a coordonat cu preşedintele Klaus Iohannis. Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale se află, joi, într-o vizită electorală în Bihor, unde a avut o întâlnire cu susţinătorii social-democraţi din Sânmartin, urmată de o vizită la spitalul judeţean din Oradea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel