Victor Negrescu, preluarea preşedinţiei Consiliului UE, primul pas

Victor Negrescu le-a prezentat oficialilor europeni evoluţia procesului de pregătire a preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut, marţi, la Bruxelles, întrevederi cu Jeppe Tranholm-Mikkelsen, secretarul general al Consiliului Uniunii Europene, cu Alexander Italianer, secretarul general al Comisiei Europene, şi cu comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis miercuri Agerpres, discuţiile s-au axat pe evoluţia procesului de pregătire privind preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, ministrul delegat pentru Afaceri Europene prezentând eforturile depuse în ultima perioadă de Guvernul României pentru preluarea mandatului, începând cu 1 ianuarie 2019.

'Am realizat o primă formă a agendei de acţiuni pe care le vom organiza pe durata celor şase luni, în toată ţara, şi am finalizat deja trei runde de consultare internă privind identificarea tematicilor de interes ale mandatului, la nivelul ministerelor şi instituţiilor publice, dar şi al reprezentanţilor României din Comitetul Economic şi Social European, Comitetul European al Regiunilor şi Parlamentul European', a declarat Victor Negrescu, la finalul întâlnirii cu Jeppe Tranholm-Mikkelsen.

Mediator imparţial în exercitarea preşedinţiei

De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la modalităţile de coordonare în vederea elaborării programului operaţional al trio-ului de preşedinţii care mai include Finlanda şi Croaţia.

'România îşi propune să fie un mediator imparţial în exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, urmărind avansarea agendei europene prin acomodarea poziţiilor unui număr cât mai mare de state membre. Pe baza necesităţii de a axa politicile pe nevoile cetăţenilor, programul de lucru al preşedinţiei României se va concentra pe asigurarea implementării unor soluţii incluzive şi durabile, de care să beneficieze toate statele membre, pe menţinerea unei Europe unite şi puternice, precum şi pe consolidarea rolului global al Uniunii Europene', a menţionat ministrul delegat, potrivit MAE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel