Victor Negrescu, despre propunerea PSD pentru funcţia de comisar european

Social-democratul Victor Negrescu spune că PSD trebuie să vină cu o propunere viabilă pentru funcţia de comisar european, astfel încât România să aibă cât de curând un comisar european, iar următoarea Comisie Europeană să fie votată conform calendarului stabilit deja.

'Noi o să avem astăzi o discuţie în Comitetul Executiv Naţional despre profilul candidatului pentru această funcţie de comisar european şi, evident, va ţine de doamna Dăncilă să vină cu o propunere. Nu au existat discuţii prealabile, ţine de analiza pe care o face dânsa, în consultare cu partenerii europeni, în consultare cu ceilalţi colegi', a declarat Victor Negrescu, marţi, înaintea şedinţei CExN al PSD, întrebat dacă a avut o discuţie cu premierul în contextul în care numele său a fost vehiculat ca posibilă variantă de propunere pentru funcţia de comisar european.

Întrebat dacă îşi doreşte această funcţie, fostul ministru al Afacerilor Europene a afirmat: 'Nu este vorba despre dorinţă, este vorba de a avea un candidat viabil, un candidat care poate trece de analiza comisiilor de resort, un candidat care este proeuropean, un candidat care, într-adevăr, poate să facă faţă acestei provocări'.

Victor Negrescu a adăugat că un candidat viabil, proeuropean, înseamnă 'un candidat care are contacte la Bruxelles, care cunoaşte ce înseamnă politica europeană, care cunoaşte, de ce nu, mai multe limbi străine, un candidat care poate reprezenta aşa cum trebuie România şi PSD'. 'Eu cred că România poate propune un comisar care să parcurgă, aşa cum trebuie, procedura pentru a deveni parte a Comisiei Europene', a subliniat el.

'Cred că putem să trecem peste această sincopă, după cum ştiţi au fost foarte multe discuţii cu privire la ce s-a întâmplat. Cel mai important pentru noi este să mergem înainte, PSD trebuie să vină cu o propunere, una, cum v-am spus, viabilă. România sper să aibă cât de curând un comisar european şi următoarea Comisie să fie votată conform calendarului stabilit deja', a subliniat Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel