Victor Costache, ministrul Sănătății, ultimele informații despre evoluția infecției cu coronavirus

Ministrul Sănătății din România, Victor Costache, a susținut o conferință de presă la sediul Ministerului pe teme de actualitate.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a făcut declarații de presă, miercuri, la ora 17.00, de la sediul ministerului. DC News vă prezintă cele mai importante informații:

- Vom face un update pe situația coronavirus. Am avut o întâlnire la ISU, la care a participat Nelum Tătaru, secretar de stat, iar mâine se vor adopta câteva măsuri.

- După ultimele date primite, sunt 4 cazuri în Franța, patru în Germania. Acestea sunt recente, și sunt o situație particulară.

- Niciu caz conformat de coronavirus în România. Noi suntem pregătiți

- La Bacău, am luat legătura cu șeful UPU. Un singur medic a fost amendat. UPU Bacău funcționează normal. Este un conflict interuman care va fi dezamorsat. Șapte medici și-au depus demisia, dar și-au retras-o.

- Facem apel la calm din cauza suprapunerii cu sezonul de gripă. Trebuie tratat totul cu calm și celeritate pentru a nu crea o stare de panică.

- Din păcate termoscannerele nu sunt foarte eficace, deoarece coronavirusul se manifestă, ințial, fără febră, cu o formă de pneumonie interstițială care nu se vede. În România trebuie să existe 2-3 scannere pe aeroporturile mari.

- Deocamdată nu e nevoie de măsuri extreme, ci trebuie să avem centrele pregătite. Am decis achiziționarea de ventilatoare suplimentare, pentru plămâni.

- Știu că președintele OMS s-a dus în China pentru a facilita dialogul. Noi primim zilnic informații despre evoluția epidemiei cu coronavirus din China, numărul de infectați, numărul de morți.

- Stewardeza de la Cluj a fost depistată pozitiv cu un virus respirator care se tratează și evoluează foarte bine. 

- Legat de modificarea legii 95, capacitatea întregului sistem este excedată și am updadat un amendament european. Al doilea amnedament este legat de programele prioritare, care au o particularitate: se decontează numai materiale sanitare și medicamente numai pentru pacienți critici. Vor avea acces numai spitale care se angajează să facă așa ceva și să aibă pierderi. Este exclus ca pacienții critici să scoată vreun ban din buzunar.

- Rolul nostru este să deschidem cât mai multe clinici de infarct, de atac cerebral.

- Bugetul pentru aceste programe a fost dublat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel