Victor Ciutacu, reclamat. 460 de oameni i-au făcut plângere

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Victor Ciutacu a fost reclamat la CNA. Anunţul a fost făcut chiar de prezentatorul de la România tv. 

"Înţeleg că m-au reclamat la CNA peste 460 de spontani care scriu la fel. Cel mai mult îmi place aia cu dânsul", a spus Victor Ciutacu.

Iată cum arată sesizarea: 

"Subsemnatul, ____________________, cu domiciliul în _____________________________ ____________________________, adresa de email __________________________ și telefon _____________, în virtutea art. 51 din Constituția României, articol ce privește dreptul la petiționare și conform prevederilor art. 10 alin.(5) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, formulez prezenta sesizare ce vizează postul de televiziune România TV.

Pe data de 11 martie 2019, la ora 10:38, în cadrul emisiunii "Ediție specială", invitatul telefonic Sebastian Ghiță a dat declarații în direct prin care instiga la violență și ură și îi amenința pe protestatari:

"Dacă îi mai prindem pe străzi pe bandele #rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la PRU, care să le dea niște șuturi în fund și să-i trimită acasă, că dacă poliția nu-i trimite acasă o să-i trimitem noi (...) Asta curând se va termina! Dacă poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei".

Asemenea declarații reprezintă un tip de comportament ce nu poate fi tolerat, așa că solicit insistent sancționarea postului de televiziune care a permis instigarea la violență. Art. 40 alin (5) specifică faptul că „moderatorii, prezentatorii și realizatorii programelor au obligația să nu folosească și să nu permită invitaților să folosească un limbaj injurios sau să instige la violență".

Moderatorul emisiunii Victor Ciutacu, a incalcat grav ART 40, alineatul (5) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Acesta, nu numai ca nu l-a oprit pe invitat din aceste declaratii dar chiar l-a indemnat pe invitat prin comentarii ca acestea: "Una peste alta, campania asta care deja, ma rog, a inceput desi nu se recunoaste, nu debuteaza sub cele mai bune auspicii. Peste doua saptamani poate va dati cu ciomegile in cap, sau nu stiu, ma rog."

De asemeni moderatorul emisiuni, Victor Ciutacu, a intervenind intreband "Faceti ca in Brazilia, faceti niste patrule civile care sa pedepseasca ce nu pedepseste forta legii?" Prin aceasta interventie dansul a legitimat punctul de vedere al lui Sebastian Ghita, dand de inteles audientie ca propunerea lui Ghita este o solutie normala, aplicata si in alte tari, atunci cand autoritatile publice sunt depasite.

De asemenea, în ceea ce privește un alt aspect al declarațiilor date de Sebastian Ghiță "Dacă avem o lege și o instituție și poliția nu face nimic, că nu se poate să spargă geamuri și să-l bată pe ministru sau judecător", rog și sancționarea dezinformării voite. Protestatarii au manifestat pașnic, nefiind violenți, cu atât mai mult vis-a-vis de judecători. Alin (4) al art. 40 spune că "moderatorii programelor au obligația să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmațiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea."

Rog reprezentantii institutiei sa respecte termenul prevazut de lege pentru a-mi raspunde la aceasta sesizare, conform celor mentionate in OG 27/2002, Actualizata 2016, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor la Art. 8:(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila. (2) Pentru solutionarea petitiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autoritati sau institutii publice, termenul de 30 de zile curge de la data inregistrarii petitiei la autoritatea sau institutia publica competenta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel