Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Victor Alistar (CSM), precizări despre viitorul șef DNA: Să nu facă jocuri de imagine!

DNA
DNA

Victor Alistar, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din partea societății civile, a declarat, la Interviurile DC News, care sunt așteptările pe care le are de la noua conducere a DNA. 

Alistar a enumerat câteva așteptări pe care le are de la noua conducere a DNA în opoziție cu excesele făcute de instituție în perioada când era la conducere Laura Codruța Kovesi.

"Să continue lupta împotriva corupției într-un sens în care să dea încredere, neselectiv, mai puțin zgomotos, dar mai eficace. Să țină instituția departe de orice tentație de la a o corupe de la misiunea și rolul ei. Să nu facă jocuri nici de imagine, nici altele mai grave. Noi avem în continuare o problemă cu corupția, n-aș spune cu mult mai mare decât în alte state membre UE, dar o avem și ea trebuie rezolvată în interesul societății. N-aș mai vrea să văd prescripție în dosare care se află în investigare cum am văzut în cazul dosarului Microsoft. Răspunderea companiei s-a prescris, intermediarul scapă și el, au rămas doar oamenii politici. Au fost sesizări în ceea ce privește fostul primar la Capitalei. S-au prescris", a declarat membrul CSM.

Cel mai important, să existe un verdict

Victor Alistar consideră că dosarele deschise pe numele judecătorilor și lăsate nelucrate în sertare, cu anii, le afectează independența.

"Cel mai important este să existe un verdict, măcar pe fond, dacă ulterior intervine prescripția. Mă aștept să nu mai deschidă dosare judecătorilor pe care să le țină în nelucrare. Oamenii au dreptul să facă plângeri. Este important pentru oameni să afle care este soluția, verdictul. Nu poți lăsa să planeze o stare de incertitudine asupra judecătorului pentru că afectezi independența justiției", a adăugat Alistar.   

Vezi aici discuția despre așteptările de la noua conducere a DNA:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel