Vicepreședintele Senatului, Titus Corlăţean, întâlnire cu o delegaţie din Vietnam

Senatorul Titus Corlăţean, vicepreşedinte al Senatului, a avut joi o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru politică externă din cadrul Adunării Naţionale a Republicii Socialiste Vietnam, condusă de Nguyen Van Giau, preşedintele forului, prilej cu care şi-a exprimat aprecierea pentru dinamismul dialogului politic din ultimii ani. 

'În cadrul dialogului, domnul senator Titus Corlăţean şi-a exprimat aprecierea pentru dinamismul dialogului politic din ultimii ani, amintind, în context, vizita în România, din aprilie 2019, a premierului Nguyen Xuan Phuc, care a reprezentat un moment istoric pentru relaţiile bilaterale', se arată într-un comunicat al Senatului transmis AGERPRES. Vicepreşedintele Senatului a evidenţiat interesul părţii române pentru consolidarea colaborării în plan economic şi pentru dezvoltarea schimburilor comerciale între cele două state, menţionând că acestea nu reflectă potenţialul existent.

'Totodată, a exprimat speranţa că organizarea sesiunii a XVI-a a Comisiei mixte româno-vietnameze de cooperare economică (Bucureşti, 3 - 4 octombrie 2019) va fi un succes şi va contribui la identificarea complementarităţilor dintre economiile celor două state şi a modalităţilor de valorificare a cadrului juridic UE - Vietnam în domeniul comerţului şi al investiţiilor, în vederea amplificării schimburilor comerciale bilaterale', precizează sursa citată. Demnitarul român a menţionat că România a reuşit menţinerea cu prioritate pe agenda UE a semnării Acordului de Liber Schimb (ALS) şi a Acordului privind Protecţia Investiţiilor (API) UE - Vietnam, concretizată la 30 iunie 2019, pe durata preşedinţiei române a Consiliului UE.

De asemenea, Titus Corlăţean a declarat că România va continua să susţină ratificarea rapidă a ALS de către Parlamentul European şi că, la nivelul instituţiilor responsabile din ţara noastră, se depun toate eforturile pentru ratificarea API într-un timp cât mai scurt. Potrivit comunicatului, cele două părţi au abordat şi oportunităţile de cooperare în cadrul organismelor internaţionale din care fac parte. La întâlnire a fost prezent şi ambasadorul R.S. Vietnam în România, Dang Tran Phong. La întrevedere a mai participat şi preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Vietnam, deputatul Lucian-Eduard Simion, şi fostul ambasador al României în Republica Socialistă Vietnam, Valeriu Arteni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel