Vicepreşedintele CCIR: Vină foarte mare are statul, dă ajutoare sociale cu nemiluita

Buget
Buget

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Vasile Bar, care conduce şi filiala Bistriţa-Năsăud, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că unul dintre motivele lipsei personalului calificat, reclamate de mediul de afaceri, este faptul că statul acordă ajutoare sociale 'cu nemiluita'.

Vasile Bar a criticat modul în care acţionează agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

'În afară de legislaţie, ca vină foarte mare o are statul şi pentru că dă ajutoare sociale cu nemiluita. În acelaşi timp, instituţiile statului, gen AJOFM-urile, care, în Bistriţa, finanţează şi astăzi 2.500 de şomeri şi, în acelaşi timp, administrează 5.000 de şomeri în total - 2.500 plus încă 2.500 care sunt ieşiţi din plată. Dar aceştia se rotesc. (...) Şomerul, dacă îl pui să aleagă între a lucra şi a primi bani de gratis, nu ştiu dacă există unul care să spună că vrea să lucreze, indiferent dacă îi dai 5.000 lei dacă lucrează sau 500 lei ca şomer. Preferă 500 lei', este de părere vicepreşedintele CCIR.

Vasile Bar a adăugat că şi ajutoarele acordate absolvenţilor care nu îşi găsesc repede un loc de muncă, constând în 250 lei lunar, reprezintă o metodă prin care 'se încurajează nemunca'. Reprezentantul CCIR apreciază, de asemenea, că trebuie schimbată legea educaţiei şi regândită legea învăţământului dual, astfel încât oferta educaţională să corespundă cu cerinţele pieţei muncii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel