Vicepremierul italian Matteo Salvini, în conflict cu ONG-ul german Sea-Watch

Vicepremierul italian Matteo Salvini a contestat joi intervenţia ONG-ului german Sea-Watch, a cărui navă cu acelaşi nume a preluat miercuri 52 de migranţi în largul Libiei, relatează AFP.

Salvini, care este de asemenea ministru de interne şi lider al Ligii (extrema dreaptă), a semnat joi un decret prin care ordonă forţelor de ordine italiene să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica intrarea sau tranzitul acestei nave, Sea-Watch 3, în apele teritoriale italiene.

Matteo Salvini a protestat anterior împotriva interdicţiei impuse navei acestui ONG german de a se îndrepta spre Tripoli, în pofida acordului autorităţilor libiene. "Nava avea undă verde să debarce, atitudinea manifestată de Sea-Watch pare ca o adevărată sechestrare de persoane din motive politice. Ei polemizează cu Viminale (Ministerul de Interne) pe socoteala migranţilor", declara Salvini.

"Sea-Watch nu va debarca supravieţuitori în Libia, Tripoli nu este un port sigur. Este o crimă să fie trimise înapoi persoane salvate (pe mare) spre o ţară în război, a scris Sea-Watch pe contul său Twitter, acuzând Uniunea Europeană că este complice la aceste atrocităţi. "Singura propunere pe care am primit-o este cea a Libiei, care este inacceptabilă. Nava se îndreaptă spre nord", a precizat purtătorul de cuvânt al Sea-Watch, Ruben Neugebauer, contactat de AFP.

Potrivit site-ului pentru monitorizarea traficului maritim, Marine Traffic, nava se îndreaptă efectiv spre nord, spre insula italiană Lampedusa.

Nava a salvat miercuri aceşti 52 de migranţi care se aflau într-o barcă pneumatică în largul Libiei, provocând furia vicepremierului italian, care a denunţat acţiunile navei, în opinia sa, "pirat" şi "ilegală". 

Vezi și: Navă cu migranţi, împiedicată de Salvini să intre în apele teritoriale italiene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel