Vicepremierul Daniel Suciu a anunţat un program pentru construirea a 400 de baze sportive în ţară

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat, joi, că va promova o iniţiativă pentru a finanţa construirea a 400 de baze sportive în ţară, el participând la inaugurarea unui astfel de obiectiv realizat la Cumpăna, în judeţul Constanţa, prin Subprogramul 'Complexuri Sportive' derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Daniel Suciu a afirmat, cu ocazia inaugurării bazei sportive "Centenar 2018", că este în pregătire un memorandum privind construirea a 400 de astfel de facilităţi ce vor fi amplasate în toate judeţele ţării. 

"Nu cred că sunt multe comune care au astfel de baze sportive. Nu este nici a Guvernului, nici a primăriei, dar este a copiilor şi tinerilor. Mai mult, vom mai înfiinţa în fiecare judeţ al Românei astfel de baze sportive. Deja pregătim un memorandum şi alte 400 astfel de baze sportive vor mai fi construite în ţară", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

La rândul său, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a anunţat că noua bază sportivă ce cuprinde un stadion de fotbal cu suprafaţă de joc din gazon sintetic, cu tribune acoperite şi pistă de atletism circulară din tartan, completează nivelul dotărilor edilitare sociale şi sportive din localitate.

"Este zi de mare sărbătoare pentru că din mai 2017 până în aprilie anul curent am finalizat această investiţie, aşa cum am promis locuitorilor. Sportul a devenit un mod de viaţă la Cumpăna. Aveam nevoie de acest complex sportiv pentru copiii şi tinerii din Cumpăna, dar şi pentru toţi locuitorii comunei", a declarat Mariana Gâju, 

Proiectul, în valoare de 14,1 milioane lei cu TVA, a fost realizat în conformitate cu normele şi recomandările federaţiilor de profil şi cuprinde un teren de fotbal cu o dimensiune de 105m X 68m, care respectă cerinţele UEFA, o tribună acoperită cu 850 de locuri şi spaţii pentru atletism (pistă de alergare cu 4 culoare pentru 400 m, aruncarea ciocanului, aruncarea discului şi a greutăţii), putând fi folosit şi pentru competiţiile de oină, handbal, volei, baschet şi tenis.

Complexul dispune de vestiare cu grupuri sanitare, sală de conferinţe, sală de mese cu bucătărie, cabinet medical şi cămin cu 20 de locuri de cazare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel